عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: کره‌ای‌ها آن‌قدر در عرصه نپرداختن پول ایران ثابت‌قدم بودند که حتی می‌گفتند تا زمان باقی بودن تحریم‌ها پول شما را پس نمی‌دهیم و شما باید برای این مدتی که پول شما در کره مانده، به ما کارمزد نگهداری از آن را بدهید.  

ایران و کره

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، علی شریعتی در خصوص آزادسازی منابع ایران در کشورهای دیگر اظهار کرد: در رابطه با برطرف کردن مشکل اموال بلوکه‌شده ایران در کشورهای مختلف جهان، باید متناسب با نحوه تعاملات اقتصادی دو طرف برنامه‌ریزی شود.

بحث در رابطه با اموال بلوکه‌شده را باید در سه سطح مختلف تفکیک کرد. برخی افراد که می‌گویند پول‌ها آزاد خواهد شد ولی اساسا در آن مقام و منصب قرار ندارند که بتوانند در این رابطه اظهار نظر قطعی کنند. این افراد بیشتر تحت تاثیر دلال‌های ارز قرار دارند و به نوعی با این صحبت‌ها به یک بازار تشنه، اطلاعاتی می‌دهند که قیمت‌ها جابه‌جا می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی اختلاف نظرهای سیاسی را نیز می‌توان در دل این اظهارات دنبال کرد، توضیح داد: متاسفانه در ایران بحث بر سر FATF سیاسی شده و مخالفان و موافقان از هر خبری تلاش می‌کنند دستاویزی برای تبلیغ دیدگاه خود پیدا کنند و همین مسئله کار را پیچیده می‌کند.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایران، آنچه در واقعیت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود، پیگیری دیدگاهی است که نخست آزادسازی این منابع را با جدیت دنبال کند و سپس با انتقال آنها به داخل کشور، بدون ورود عرصه‌های دلالی، آن را صرف تجهیز کارخانه‌ها و افزایش تولید کند؛ در غیر این صورت حتی با ورود این ارزها نیز در بلندمدت نفعی به اقتصاد ایران نمی‌رسد.

شریعتی با تاکید بر اینکه در مذاکره برای آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران در کشورهای خارجی باید نوع ارتباط و تعامل با آن کشور را به شکل دقیق ارزیابی کرد، گفت: کشوری مانند کره جنوبی نه همسایه ماست و نه تعاملات اقتصادی گسترده‌ای با ایران دارد؛ یعنی چه ما دیگر از آن کالا نخریم و چه آنها دیگر از ما نفت نخرند، وضعیت اقتصادی دو کشور تغییر شدیدی پیدا نمی‌کند. از سوی دیگر کره جنوبی در دل نظام جهانی امروز به شکل کامل جا گرفته و وقتی آمریکا صحبت از تحریم می‌کند، آنها نیز می‌گویند قطعا این پول آزاد نخواهد شد.

وی ادامه داد: در چنین بستری ما نه ابزار تهدیدی برای کره داریم و نه وابستگی متقابل به شکلی است که با نفروختن کالا به آنها مجبورشان کنیم پول ما را بدهند. کره‌ای‌ها آن‌قدر در این عرصه ثابت‌قدم بودند که حتی می‌گفتند تا زمان باقی بودن تحریم‌ها پول شما را پس نمی‌دهیم و شما باید برای این مدتی که پول شما در کره مانده، به ما کارمزد نگهداری از آن را بدهید. به این ترتیب شرایط در کره یا سایر کشورهای آسیای شرقی متفاوت است.

عضو اتاق بازرگانی ایران درباره صحبت‌های مطرح‌شده که حکایت از آزاد شدن منابع مالی ایران در عراق دارد، تشریح کرد: بحث در رابطه با عراق بسیار متفاوت است. از سویی این کشور در همسایگی ما قرار دارد و نزدیکی جالب توجهی در حوزه‌های مختلف میان ایران و عراق برقرار است. از سوی دیگر عراق به برخی محصولات ما نیاز جدی دارد و ما نیز به بازار عراق، به عنوان یک بازار مهم نگاه می‌کنیم. از این رو نحوه تعامل دو طرف در همین بستر تعریف می‌شود. ایران نمی‌خواهد اقدامی کند که بازار عراق را از دست بدهد و عراق نیز می‌داند در صورت از دست دادن ایران، برای تامین برخی نیازهای اولیه خود با مشکل مواجه می‌شود.

شریعتی خاطرنشان کرد: با در نظر داشتن این پیش‌فرض مهم و اینکه دولت الکاظمی در عراق تلاش کرده در کنار تعامل با ایران، با دیگر کشورهای قدرتمند منطقه و جهان نیز روابط حسنه برقرار کند، این امیدواری وجود دارد که گره‌های موجود در مسیر آزادسازی منابع باز شود؛ هرچند باید دقت کرد که حتی در این مسیر نیز اهداف شخصی و سودجویی سیاسی ممکن است بر اصل موضوع سایه بیندازد.

صبح امروز سیدحمید حسینی، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، از آزادسازی ۳ میلیارد دلار از اموال ایران در عمان، عراق و کره خبر داد.

گفتنی است در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر آزادسازی برخی منابع بلوکه‌شده درآمدی ایران در عراق مطرح شده بود و در همین رابطه در صحبت تلفنی اخیر رئیس جمهوری ایران با نخست‌وزیر عراق، روحانی بر لزوم آزادسازی منابع ایران تأکید کرد.

در هفته‌های گذشته، رئیس کل بانک مرکزی ایران با انجام چند سفر به بغداد، تلاش کرده مقدمات آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در کشور را فراهم کند.

در کنار عراق، کره جنوبی نیز در سال‌های گذشته حدود هفت میلیارد دلار از اموال ایران را به دلیل تحریم‌های آمریکا بلوکه کرده و سرانجام پس از ماه‌ها بحث، به نظر می‌رسد مقدمات آزادسازی لااقل بخشی از این پول‌ها فراهم شده است.

کد خبر 589344

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha